Kecske: Kecskéből készült termékek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a KECSKE klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1059 fő
  • Képek - 529 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 47 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

KECSKE klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a KECSKE klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1059 fő
  • Képek - 529 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 47 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

KECSKE klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a KECSKE klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1059 fő
  • Képek - 529 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 47 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

KECSKE klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a KECSKE klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1059 fő
  • Képek - 529 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 47 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

KECSKE klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kecskéből készült termékek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

Aki kecskét tart az általában kiskecskét is akar, mikor ez megvan egy idő után le kéne választani a gidát az anyjáról, mert már nekünk fáj, ahogy aládöfköd a mutternak. A tőgy nem olyan, hogy elzárom "oszt" nem jön több tej. A tőgyet fejni kell leválazstás után is, hogy tejet nyerjünk, vagy egyre kevesebbet fejve, hogy apasszunk. Márpedig ha jön a tej csinálni kell vele valamit, a cica is csak egy ideig issza, utánna a kutya is. A bátrabbak meg merik kóstolni, és láss csodát iható. Na ha már egy kicsit mi is ráuntunk lesz a felesleg, a többlet. Kiborítani vétek és már a cicakutya is unja eszünkbe jut, hogy lehet belőle sajtot készíteni. Egy-két próbálkozás után ehetjük az általunk készített, szánkíze szerinti ízesítésű sajtot és ismét láss csodát ehető és egészséges is. Az állományunkban többnyire mindig van, lesz leselejtezésre váró kecske, akit nem mindig hagyjuk, hogy az idő végezzen vele. Ne féljünk kísérletezni a húsával, a kecskekolbász egyenesen isteni, a kecskeraguról, kecskepörköltről,kecskesültről ne is beszéljünk. Ezeket a termékeket próbáljuk beépíteni a mindennapi étkezéseinkbe ,ezzel változatosságot biztosítva a sok csirkehús és disznóhús közé.

Hozzászólások eddig: 12

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Rajnai György üzente 12 éve

Szia Timi! Nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a bőr kikészítése. Biztos van ott a közelben egy szűcs, aki tud tanácsot adni neked. Annyit tudok, hogy a sós vízbe áztatás az csak az első lépés. Kaparni is kell, és a cserzés sem maradhat el. Talán a neten is van 1-2 infó. Ne haragudj, hogy nem tudtam érdemben segíteni.

Válasz

Kertai Tímea üzente 12 éve

Sziasztok!
Jövő hétvégén vágunk 2 kisbakot, és szeretném kikészíteni a bőrüket. Mivel nem biztos, hogy el tudom vinni a nyúzott bundát szakemberhez, és sok módját hallottam a bőr kikészítéséről, gondoltam megérdeklődöm, hogy van-e valamilyen különleges eljárás, vagy ajánlott hozzávaló, tartósító, módszer, amellyel könnyen kikészíthető a bunda? Többen mondták itt a faluban is, hogy elég, ha beáztatom sós vízbe, bedörzsölöm nagyszemű sóval a bőrt, mások viszont a bőr kaparását is ajánlják (én csak kaparós kikészítést láttam egyszer egy műsorban) ezután pedig a kifeszítését.

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Csak pozitívan! Jobb későn, mint soha...;o)

Válasz

Kertai Tímea üzente 12 éve

Szia!
Egyenlőre nem kockáztatok, 5-7napos tejből szoktunk vajat készíteni, de ugye kb 8-10liter tej marad, amiből kész is a vaj. Én sima elektromos habverővel csinálom, a tejszín mennyiségétől függ, meddig kell verni, de nem olyan hosszadalmas munka. Sajnos még nem lettem okosabb, hogy eltartható-e még tovább a nyers tej. :)

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Kedves László! Gratu! Nagyszerű dolog, jól együttműködhetnénk... erről mindjárt egy privát levelet is írok neked.
Közben, kérlek, mint a témában nálam jártasabb szakértő, adj választ Timinek, és írd már le ide, hogy hogyan tudna a legoptimálisabban kecskevajat készíteni? Egyáltalában, érdemes neki ezzel bíbelődni, vagy jobb, ha marad a tej, sajt, esetleg tejszín "frontján" ?

Válasz

Éles László üzente 12 éve

Minden amit a kecskékről tudni lehet. Magyarországon az első olyan internetes kecskékre szakosodott blog oldal volt. De immár ki nőtte önmagát és a Kecske tenyésztők, illetve tartók felé a szélesebb kiszolgálása érdekében meg alapítottuk új weboldalunkat. Ahol E-piac és extrákban gazdag közösségi rész van.

Szeretettel várjuk leendő tagjainkat!

http://mindenamikecske.hu

52795_22972ede8312_s

banner2.jpg

Válasz

Lovas Éva üzente 12 éve

Látom, nem nyüzsögnek a válasszal, nekem meg nincs gyakorlatom benne, mert csak egy fejős kecském volt, és a tej elfogyott, kávéba, ételbe, kitett pár napos kiscicák cumiztatására ismerősöknek - többen, többször is találtak, mentettek ilyen piciket - stb.
Viszont, a vajhoz úgy tudom- nekem is ilyen van, csak még nem használtam - egy daráló szerű szerkezet kell, aminek kis mozgó, keret van a végén, de nem vékony, több szálas, mint a habverő. Mivel a tejszín zsíros, gyanítom, viszonylag soká eláll... próbáld 3-4 napig mi jön össze?

Válasz

Kertai Tímea üzente 12 éve

Sziasztok!
Szokott valaki vajat készíteni a tejből? Mi megpróbáltuk, mert elég egyszerűnek tűnt az elkészítése, de a családom nem várt meg, és véletlenül a tejszínt túlrázták és tejszínhab lett belőle (a fázisok szétválásánál nem álltak meg a rázással). Persze ez is nagyon finom volt, bár a vajnak jobban örültem volna. Egy gondom van, 3-6l tejet szoktam nagy felszínű edényekbe tölteni, 1-2nap alatt pedig van is rajta szép kis adag tejszín, de szerintem ahhoz túl kevés, hogy egy zsemlén kívül másra is jusson. Ha a tejszínt összegyűjteném, és hűtőben tartanám, akkor kibírna 7-10napokat? Vagy nem érdemes ennyit várni vele? Nálunk hamar elfogy a tej és a tejtermékek is, szóval nagyon ritka, hogy bármi is megromoljon, ezért fogalmam sincs mennyi ideig szabad tárolni.

Válasz

Kertai Tímea üzente 12 éve

A tejszínt énis imádom, mi alvadt tejet is szoktunk készíteni a sajtok, és túró mellé. De a nyers tej a legkelendőbb itthon. Számomra a legérdekesebb, hogy a két anyám ugyanazt eszi, de a tejük íze teljesen más. Az alpesi keverékemé zsírosabb és kicsit kesernyés, a magyar tejelőmé pedig édeskés. Elmúltak két évesek, és naponta 5-6l tejet adnak együtt. Napi kétszer fejek, és a kezeim sokszor már fájnak, de ha egy napot kihagyok és más végzi a fejést, már hiányzik. Szerintem a fejés kicsit szorosabbra fűzi az állat-gazda kapcsolatot. Legalábbis én így látom. :)

Válasz

Sümeginé Éva üzente 12 éve

Én már annak is örülni fogok ,ha tejem lesz :) Még sosem ittam kecsketejet,már nagyon kiváncsi vagyok milyen.Remélem addigra itt találok recepteket,a tovább-feldolgozásra.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu